Mayonaise
Mayonaise de nieuwe superfood Inleiding Wat is er lekkerder dan je frietje ( wortel, pastinaak, koolrabi enz ) door de mayonaise halen. En hoe maak je een kipkerrie of tonijn…
Bouillon Inleiding Zal ik je een lekker kopje soep brengen, dan voel je je snel weer beter. Als iemand ziek is dan willen we voor hen zorgen. Bijvoorbeeld door ze…
Bij ons in de praktijk In onze praktijk behandelen wij regelmatig mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Je kunt hierbij onder andere denken aan revalideren na een beroerte (CVA), hersenbloeding of dwarslaesie.…
Darmflora Inleiding In onze cellen ligt een stof die we DNA noemen. Het DNA bevat een genetische code. Deze code is de informatie over wat we zijn, opgeslagen in…
Inleiding Koolhydraten zijn misschien wel de meest besproken macronutriënt. Moet je koolhydraatarm eten of juist veel meer koolhydraten? Eet je even snelle suikers voor het sporten of juist niet?. Er…
Inleiding Het is een bekende zin. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. ( je zou bijna 3 keer per dag ontbijten ) . Maar waarom dan? Soms krijg…
Fermenteren Inleiding In 2017 bracht de Nederlandse gezondheidsraad een rapport uit over het gebruik van handdesinfectie gel. Een heel actueel onderwerp in 2020. De boodschap: Stop ermee! Waarom? De desinfectanten…
Zuurkool Inleiding: In de blog over gefermenteerde voeding, kan je lezen over de gezondheidsvoordelen van gefermenteerde voeding. Fermentatie werd vroeger onder andere gebruikt om voeding langer te kunnen bewaren. Tegenwoordig…
Hoe verander je een gewoonte? Inleiding ‘Je moet je houding veranderen’, zegt de fysiotherapeut tegen je. ‘Anders komen de klachten steeds weer terug’, vervolgt hij. Makkelijk gezegd denk je, maar mijn…
Gewrichtsklachten door kou Inleiding Mijn oma heeft vroeger van de huisarts het advies gekregen om te overwinteren in Benidorm. Waarom? Ze had last van reuma en de kou was een…