Inleiding
De gemiddelde Nederlander eet te weinig vis. De Nederlanders die vis eten, eten dit vaak 1 keer per week. Daar wordt bij mee gerekend het gefrituurde kibbelingetje op de markt of een visschnitzel uit de oven. Dit is zeker niet de hoogwaardige bron van belangrijke vetzuren, vitamine en eiwitten die vis ons zou kunnen leveren. Met dit snelle en handige zomerse recept heb je snel een extra maaltijd gezonde vis te pakken.
Ingrediënten
1 blik tonijn op water (uitgelekt)
Zelfgemaakte gezonde mayonaise, lees hier.
Mix van sla, zoals rucola, veldsla en spinazie
Komkommer
Radijs
Fijn gesnipperd rood uitje
Olijven
Citroensap
Extra verge olijfolie
zout, peper, (verse) kruiden koriander of peterselie
Gedroogd zeewier als smaakmaker
Bereiding
Snij de groenten en mix door elkaar. Mix de tonijn met de mayonaise, olijfolie, de gesneden olijven en citroensap. Schep het samen op je bord en zo simpel kan het zijn.
Tot slot
Zeewier is een sterke bron van mineralen uit de zee. Mineralen zoals calcium, kalium, fosfor, jodium, magnesium en ijzer. Het is daarom verstandig zeewier te gebruiken als smaakmaker zoals bij dit visgerecht.