Zorgen om zorgverzekeringen II

Het is weer zover, tijd om je te verdiepen in je zorgverzekering. De verzekeraars hebben hun tarieven voor 2021 bekend gemaakt. Waarschijnlijk heb je al een aanbieding ontvangen van je huidige zorgverzekeraar. Je kunt voor 2021 naar een andere zorgverzekeraar overstappen. Wat ga jij doen? Het kost behoorlijk wat tijd om tussen alle aanbieders met hun verschillende pakketten, premies en voorwaarden de juiste verzekering voor jou te vinden.

Waarom zou je hier tijd aan besteden?
Er zijn verschillende goede redenen te bedenken om uit te zoeken welke zorgverzekering in 2021 het beste bij jou past. De grootste drijfveer voor de meeste mensen is financieel; het kan je voordeel opleveren om over te stappen. Sommige verzekeringen bieden extra collectiviteitskorting als je ergens bent aangesloten of je krijgt een cadeau als je overstapt. Zo kregen wij vorig jaar een elektrische tandenborstel van Ditzo. Maar wat misschien wel belangrijker is, is de vraag of de verzekering dekt wat jij belangrijk vindt en voorwaarden stelt die bij passen. Bijvoorbeeld of je zelf je zorgverlener mag kiezen.

Wat is de juiste verzekering?
Zoveel zorgverzekeraars, keuzes in aanvullende pakketten en andere voorwaarden. En alleen jij kunt bepalen wat voor jou de beste zorgverzekering is. Dat kan nu anders zijn dan vorig jaar. Bijvoorbeeld omdat je situatie  of je wensen veranderd zijn. Daarom is het altijd goed om in ieder geval te kijken of de aanbieding van je huidige zorgverzekeraar nog bij je past.

Wat kun je doen?
Er zijn veel websites waarop je de verschillende zorgaanbieders kunt vergelijken. Helaas zijn niet al deze websites onbevooroordeeld. De meeste vergelijkingssites hebben afspraken met een of meerdere aanbieders en zij ontvangen een vergoeding als jij via de website een nieuwe verzekering afsluit. De voor hen gunstige resultaten verschijnen dan vaak bovenaan bij jouw zoekopdracht.

Welke websites kun je raadplegen?
Er is een aantal websites die je op weg kunnen helpen in de keuze voor een (nieuwe) zorgverzekering voor 2021:

Is er nog iets waar je rekening mee kan houden?
Zorg vooral goed voor jezelf. Daarmee bedoel ik dat jij straks in 2021 de zorg en de zorgverlener krijgt die goed is voor jouw gezondheid en jouw herstel. Denk daarom goed na over je keus wel of geen aanvullende verzekering (voor fysiotherapie) af te sluiten. Lees hier alles over de vergoedingen en de tarieven voor fysiotherapie in onze praktijk.

Wat adviseren wij?

Net zoals voor ons in oktober, is de beurt nu aan jou om je te verdiepen in de zorgverzekeringen. Wij adviseren je dat zeker te doen. Je kunt de verzekering en daarmee de zorg kiezen die bij je past. Als iets niet duidelijk is, bel de zorgverzekeraar. Zij zijn er niet voor niets. Je kunt beter vooraf weten waar je aan toe bent, dan volgend jaar een teleurstelling te krijgen. En natuurlijk kun je ook bij ons terecht met je vragen.

Wij wensen je veel succes.