Fysiotherapie

2023

42 00 per half uur
  • aan huis behandeling € 60.00
  • Digitale zitting € 15.00 per 10 minuten
  • toeslag voor shockwave € 15.00 ( op het zittingstarief )

Of het nu gaat om een verkeerde houding, sportblessure, stijfheid of het herstel na een valpartij of operatie; een fysiotherapeut achterhaalt samen met zijn klanten waar een disbalans is ontstaan die het lichaam omzet in pijn- en bewegingsklachten. En dat gaat verder dan spieren en gewrichten alleen.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is voor een groot gedeelte het achterhalen waardoor pijnklachten en belemmeringen in het bewegen ontstaan, om op basis daarvan te adviseren en te begeleiden op weg naar eigen herstel. En dat brengt ons direct bij de vraag ‘ Waarom herstelt iemand niet?’

Op weg naar meer herstelkracht

Ons lichaam is een ongelooflijke power-machine met een groot vermogen zelf te helen en te vernieuwen. Mits het op de juiste manier gebruikt wordt en van de juiste voeding (brandstof) wordt voorzien. Gezondheid gaat over vitaliteit; een lichaam dat tegen een stootje kan en bij tegenslag op eigen kracht weet te herstellen. Lees hierover meer in het blog dat Bart Goud over gezondheid schreef.
Het goede nieuws is dat je zelf een hoop kunt doen om je eigen herstelkracht te vergroten en daar kan wijzijnfysio je bij helpen. Ga jij de uitdaging aan?

Bart Goud

Fysiotherapeut kijkt verder

Een fysiotherapeut heeft als voornaamste doel het analyseren, diagnosticeren en adviseren hoe je het best naar je herstel toewerkt. En omdat een klacht in een bewegingsapparaat zelden alleen door verzwakte spieren of gewrichten komt, schakelt hij op meerdere borden tegelijkertijd. Van beweging tot ontspanning en van voeding tot mindset. Een fysiotherapeut kan je begeleiden op weg naar jouw doel. Waar nodig zal hij je doorverwijzen naar andere specialisten.

En het losmaken van spieren dan?

Het losmaken van spieren en bindweefsel of het verhelpen van een verkramping, kan een onderdeel zijn van het behandelplan wanneer je anders niet toekomt aan het herstellen. Hiervoor gebruikt de fysiotherapeut verschillende tools zoals dry needling of shockwave. Wel is het belangrijk te beseffen dat dit een oplossing is voor de korte termijn. Voor een blijvend resultaat zet je samen met je fysiotherapeut in op structurele veranderingen.

Na een operatie

Ook na een operatie kan een fysiotherapeut je helpen om te herstellen. Misschien heb je vanuit het ziekenhuis wel oefeningen meegekregen, maar zoek je begeleiding zodat je zeker weet dat je ze goed uitvoert? Of twijfel je hoe snel je activiteiten zoals traplopen weer op kunt bouwen? Wijzijnfysio is ook jouw begeleidende hand bij herstel na een operatie.

Maak een afspraak

Klaar om het tij te keren en je vitaliteit te vergroten? Maak dan nu een afspraak.