Kosten

Fysiotherapie

2024

42 00 per half uur
  • aan huis behandeling € 60.00
  • Digitale zitting € 15.00 per 10 minuten
  • toeslag voor shockwave € 15.00 ( op het zittingstarief )

Aan het einde van de afspraak betaal je de factuur direct per tikkie of contant. Je krijgt de factuur mee die je daarna zelf kunt indienen bij jouw zorgverzekeraar. 

Het niet binnen 24 uur afzeggen of vergeten van een behandeling wordt in rekening gebracht.

Bij ziekte graag zo vroeg mogelijk in de ochtend appen of mailen zodat ik de mogelijkheid heb om iemand anders in te plannen.  

Belangrijke informatie 2024

Zorgverzekeringen

Sinds 2023 heeft geen zorgverzekering een contract met ons. Helaas zijn de aangeboden contracten geen serieuze aanbiedingen meer.  Lees meer hier over in mijn uitgebreide uitleg in deze blog.

Iedereen kan bij ons een afspraak maken. De vergoeding die je krijgt voor je behandeling is afhankelijk van jouw contract met jouw zorgverzekering.

  • De hoogte van de vergoeding hangt af van de soort verzekering die je afgesloten hebt; een natura polis of een restitutie polis en de specifieke zorgverzekeraar
  • Elke zorgverzekeraar heeft zijn eigen regels. 
  • Waarschijnlijk vindt je die onder het kopje  vergoeding niet gecontracteerde zorg in je contract.

Vergoeding fysiotherapie zorgverzekering

Wordt fysiotherapie voor volwassenen uit de basisverzekering vergoed?

Fysiotherapie voor volwassenen wordt niet uit de basisverzekering vergoed.

Wat als ik een chronische aandoening heb?

Een chronische indicatie die voortkomt op deze lijst van de overheid wordt vergoed uit de basisverzekering met uitzondering van de eerste 20 behandelingen. De eerste 20 behandelingen zijn voor eigen rekening of komen ten laste van de aanvullende verzekering. Vanaf de 21ste behandeling wordt het vergoed uit de basisverzekering.

Wat is de vergoeding voor fysiotherapie als ik aanvullend verzekerd ben?

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is per zorgverzekering anders. Kijk daarom je verzekeringspolis altijd goed na zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een maximaal aantal behandelingen per jaar. Sommige zorgverzekeraars rekenen niet in aantal behandelingen, maar vergoeden een maximumbedrag (bijvoorbeeld €250) per jaar.

Hoe zit het met de vergoeding voor kinderen?

Kinderen tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen volledig vergoed uit de basisverzekering als ze naar een gecontracteerde therapeut gaan. Als de therapeut vindt dat 9 behandelingen niet voldoende zijn, dan vergoedt de zorgverzekeraar na verwijzing van een arts of medisch specialist nog 9 behandelingen. Bij een aandoening die op de lijst met chronische aandoeningen staat, worden de kosten volledig vergoed vanuit de basisverzekering.