Het belang van vitamines en mineralen

Al je vitamines en mineralen voor de hele dag uit een natuurlijke bron zoals hier boven is natuurlijk geweldig. Maar door verarming van de bodem en verhoogde behoefte in deze moderne wereld vaak niet haalbaar. 

De meeste mensen lopen namelijk rond met belangrijke tekorten. Ze zijn een logisch gevolg van de moderne leefstijl, waaronder het moderne voedingspatroon. Ook hier start het in het grotere systeem – onze voedselvoorziening – van de voedingsindustrie tot de landbouw. Hoogleraar Louise Vet stipt dit punt ook in het NRC aan (https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/05/ecologie-expert-louise-vet-corona-toont-aan-dat-ons-economische-systeem-niet-deugt-a4001907):

‘Chemische bestrijding van een insectenplaag is werken tegen de natuur. Je kunt beter de vijanden van die insecten bevorderen en die voor ons het werk laten doen. Of neem de bodem, die moet niet alleen landbouwproducten leveren, maar ook water kunnen vasthouden, klimaat-adaptief worden. Die bodem leeft, zit vol met allerlei micro-organismen zoals waardevolle schimmels en bacteriën. Die bodem heeft niet alleen kunstmest nodig – stikstof, fosfaat en kalium – maar is een zeer complex systeem met allerlei verbindingen, allerlei micronutriënten, allerlei interactie boven en onder de grond, die we kunnen inzetten om onze gewassen gezond en sterk te houden.
Die diversiteit van de bodem moet je koesteren. Dat is de basis van een goede interactie tussen landbouw en natuur. Dat inzicht hebben we verloren. En dat moet terug. We moeten geld investeren in het omturnen.’

We moeten tekorten in ‘onze bodem’ – dus ons lichaam – ook aanvullen.

Heb jij ook tekorten? Doe deze simpele test hieronder en krijg helder of je mogelijk één of meerdere tekorten hebt.

Over de voordelen

Afweer 💪

Vitamines ondersteunen je immuunsysteem en leveren stoffen die zelf antioxidant zijn of jouw lichaamseigen antioxidanten ondersteunen. Vitamine A, B6, D en selenium ondersteunen je immuunsysteem. Vitamine E en selenium hebben een antioxidante werking.

Hart- en bloedvaten 🩸

Vitamines ondersteunen de bloedstolling via vitamine K en de aanmaak van rode bloedcellen via vitamine B6. Daarnaast ondersteunen DHA en EPA de normale werking van het hart en helpen ze bij het behoud van een gezond triglyceridegehalte in het bloed (bij 250 mg EPA en DHA per dag).

Hersenen en zenuwstelsel

Het omega-3 vetzuur docosahexaeenzuur (DHA) is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en draagt bij aan de normale hersenfunctie. Vitamine B6, magnesium en jodium ondersteunen het zenuwstelsel en dragen bij aan cognitieve functies, zoals geheugen en concentratie.

Energie en spieren

Vitamines ondersteunen je energieniveau via vitamine B6, magnesium en jodium. Verder ondersteunen vitamine D en magnesium de normale functie van spieren.

Klik hier om in jouw vitaliteit te investeren

Let op: gebruik de code wijzijnfysio750 om €7,50 voordeel te krijgen op een maandpakket of jaarabonnement.

Omega 3-vetzuren

De omega 3-vetzuren DHA en EPA zijn goed voor het hart en het triglycerideniveau in het bloed. Ze dragen ook bij aan het gezichtsvermogen en de hersenfunctie.

Vitamine D3

Vitamine D helpt bij de calciumopname in de darmen en botten. Het ondersteunt ook je afweer en spieren.

Magnesium

Magnesium heeft van alle mineralen de meeste functies in het lichaam. Het ondersteunt onder andere de hersenen, zenuwen, spieren en botten.

Jodium

Jodium is essentieel voor de werking van de schildklier.

Selenium

Selenium is net als jodium essentieel voor de goede schildklierwerking. Daarnaast is het ook een antioxidant en helpt het je afweer, haar en nagels.

Klik hier om in jouw vitaliteit te investeren

Let op: gebruik de code wijzijnfysio750 om €7,50 voordeel te krijgen op een maandpakket of jaarabonnement.

Wijzijnfysio is affiliate van Vitaily. Via onze code ontvang jij korting op je maandpakket en wij krijgen een fee van Vitaily. Vitaily is een suggestie er zijn vele andere aanbieders van goede supplementen

Benieuwd naar wat je bloedwaarden je vertellen?

Bij bloedwaardentest.nl kan je makkelijk en snel testen bestellen.

Bijvoorbeeld een vetzuurbalans test