Tarieven

Praktijk tarieven fysiotherapie 2022

Zitting fysiotherapie

€ 39,90

Zitting manuele therapie

€ 47,25

Zitting fysiotherapie aan huis

€ 55,25

Lange zitting fysiotherapie bij complexe of meervoudige zorgvragen (60 min)

€ 79,75

Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek (60 min)

€ 79,75

Screening, intake en onderzoek (30 min)

€ 59,25

Intake en onderzoek na verwijzing (30 min)

€ 59,25

Verslaglegging fysiotherapie aan derden

€ 79,75

Telefonische zitting (per 10 min)

€ 13,25

Behandeling shockwave op het zittingstarief(per 10 min)

€ 10,50

Niet op tijd afgemelde afspraak

€ 39,90

Vergoeding fysiotherapie zorgverzekering

Wordt fysiotherapie voor volwassenen uit de basisverzekering vergoed?

Fysiotherapie voor volwassenen wordt niet uit de basisverzekering vergoed.

Wat als ik een chronische aandoening heb?

Een chronische indicatie die voortkomt op deze lijst van de overheid wordt vergoed uit de basisverzekering met uitzondering van de eerste 20 behandelingen. De eerste 20 behandelingen zijn voor eigen rekening of komen ten laste van de aanvullende verzekering. Vanaf de 21ste behandeling wordt het vergoed uit de basisverzekering.

Wat is de vergoeding voor fysiotherapie als ik aanvullend verzekerd ben?

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is per zorgverzekering anders. Kijk daarom je verzekeringspolis altijd goed na zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een maximaal aantal behandelingen per jaar. Sommige zorgverzekeraars rekenen niet in aantal behandelingen, maar vergoeden een maximumbedrag (bijvoorbeeld €250) per jaar.

Hoe zit het met de vergoeding voor kinderen?

Kinderen tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen volledig vergoed uit de basisverzekering als ze naar een gecontracteerde therapeut gaan. Als de therapeut vindt dat 9 behandelingen niet voldoende zijn, dan vergoedt de zorgverzekeraar na verwijzing van een arts of medisch specialist nog 9 behandelingen. Bij een aandoening die op de lijst met chronische aandoeningen staat, worden de kosten volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Belangrijk om te weten

 • Als jouw zorgverzekeraar een overeenkomst heeft met onze praktijk sturen we de rekening rechtstreeks naar je zorgverzekeraar.
 • Als jouw zorgverzekeraar geen overeenkomst heeft met onze praktijk ontvang jij de rekening van ons. Je kunt de rekening na betaling zelf indienen bij je zorgverzekering. De vergoeding is natuurlijk afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten.
 • Als je geen aanvullende verzekering hebt afgesloten ontvang jij van ons de rekening.
 • Vergoedingen uit je basisverzekering tellen mee voor het wettelijk eigen risico, vergoedingen uit je aanvullende verzekering tellen niet mee voor het eigen risico.
zorgverzekeraars

Belangrijke informatie 2022

Gecontracteerde zorg :

Wijzijnfysio werkt in 2022 samen met de zorgverzekeraars: 

 • Achmea/Zilveren Kruis 
 • VGZ 
 • ASR 
 • ONVZ 
 • DSW

De afspraken gelden ook voor de merknamen die onder de verzekeraar hangen, bijvoorbeeld Interpolis onder Achmea. 

Als je verzekerd bent bij een van de zorgverzekeraars die een contract met ons hebben, declareren wij je behandelingen direct bij je zorgverzekeraar. Je hoeft zelf niets te doen. Je leest dit ook terug in onze algemene voorwaarden.   

Ongecontracteerde zorg:

Natuurlijk kun je ook bij ons terecht als je een zorgverzekering hebt waarmee wij geen contract hebben afgesloten. Wij kunnen dan de behandeling(en) niet voor je declareren bij je zorgverzekering. Dit betekent dat jij de factuur voor je behandeling(en) van ons krijgt en zelf aan ons betaalt. We brengen de tarieven zoals vermeld in onze tarievenlijst in rekening. Zie ook onze algemene voorwaarden. Je declareert de rekening vervolgens zelf bij je zorgverzekering. Je krijgt dan, afhankelijk van je gekozen aanvullende verzekering (een deel van) de kosten vergoed. 

De laagste premie betekent niet automatisch de laagste kosten 
Laat je daarom goed informeren over jouw keuze in zorgverzekering. Er zijn diverse onafhankelijke websites die je hierbij kunnen helpen, zoals www.poliswijzer.nl, www.zorgkiezer.nl of www.consumentenbond.nl. 

Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor vragen. Ons team staat voor je klaar. 

Praktijk tarieven fysiotherapie 2022

Onze tarieven zijn in 2022 verhoogd met een inflatie correctie.  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/hoogste-inflatie-in-bijna-40-jaar

Belangrijke informatie 2021​

Wijzijnfysio werkt in 2021 samen met de zorgverzekeraars:

 • Achmea/Zilveren Kruis
 • VGZ
 • Caresq
 • ASR
 • ONVZ
 • DSW
 • Eno

De afspraken gelden ook voor de merknamen die onder de verzekeraar hangen, bijvoorbeeld Interpolis onder Achmea. Op het plaatje hiernaast kun je dit zien. De rode kruizen staan door de zorgverzekeringen waar we geen contract mee hebben. Klik hier als je meer informatie over de zorgverzekeraars en hun merknamen wilt.

Als je verzekerd bent bij een van de zorgverzekeraars die een contract met ons hebben, declareren wij je behandelingen direct bij je zorgverzekeraar. Je hoeft zelf niets te doen. Je leest dit ook terug in onze algemene voorwaarden en op deze pagina.